Dis alweer lente in die Overberg!

Hier waar ek nou laataand sit, toegewikkel in my warm top, en luister na die geloei van die winterwind, is dit moeilik om te glo dat dit lente is. En tog is dit! Sowaar! Ek het selfs mooi foto’s om dit te bewys!

Sien is glo, so here goes: Al die foto’s is nou op een dag in my seetuin op Struisbaai geneem. Toegegee, hy is ‘n bietjie oorgroei, maar dis ‘n wilde fynbostuin, kompleet met sy akkedissies, bloukopkoggelmanders, skilpaaie en so nou en dan ‘n slang. Op ‘n stadium het bokkies snags die malvas kom af-eet, en die fisante ( en soms snags ‘n ystervark) kom skrop daar rond. Die streepmuisies, voëls en watnog is ewe tuis daar tussen die riete en bosse.En elke bossie het sy blommetjie.

En soms as dit donker is en  koud, is dit goed om te onthou: Na elke liewe koue winter gee ons goeie Vader weer ‘n lente! 

About seegogga

Soos 'n krappie op die strand, trap ek spoortjies in die sand. Dalk sien jy iets, dalk niets. Wie sal raai hoe die wind gaan waai?
This entry was posted in Die Overberg: my wereld., Overberg and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Dis alweer lente in die Overberg!

 1. Pragtig, dankie… Laat mens sommer weer besef hoe bevoorreg ons is met die Skepping…. Sien in my verbeelding jou pa daar in die tuin, so met sy effe geboe figuur… Jy maak die dag nou sommer ook mooi vir ons almal!!

 2. netjane sê:

  Mooi! Ek kuier by my ma op Vermont en alles is net so mooi hier – mal oor die lente!

 3. Kameel sê:

  Behalwe vir die slang in die gras…. is jou tuin pragtig. Verlang elke jaar blommetyd Kaap toe..

 4. Toortsie sê:

  Pragtige foto’s. En ek kan net dink hoe trek Chris Beyers se hart met ‘n PUNT na die SuidPUNT!! 🙂 En ja, na elke winter is daar ‘n lente! Dankie

 5. karen sê:

  Oe, mooi is dit darem! Geniet dit 🙂 En ek dink die diertjies hou daarvan dat daar nie te veel aan die tuin gevoel word nie…

 6. seegogga sê:

  Ek is mal oor so ‘n wilde tuin. Dis net die gevaar van slange wat my nou en dan ‘n paar bietoebosse laat uitkap….

 7. Olga sê:

  Ek is dol oor die pers blommetjies met hulle geel hartjies in die tweede foto. So jammer jy het nie die name bygesit nie.

  • seegogga sê:

   Olga, weet jy, hulle is nie eintlik pers nie, hulle is potblou! Ek dink ‘n mens noem dit blou felicias of so-iets.(Toooorts!!!!! Help!!!!!) Die 3de foto is ‘n bietjie oor belig, maar hulle is pers met ‘n geel senter, en sulke kliphare egte fynbos blaartjies. Hulle blom feitlik die hele jaar, vanaf so Maart-April, tot amper somer. ‘n Mens kry ‘n goudgeel een ook, maar om een of ander rede is die geles skaars in my tuin. Ek sal die gele ‘n bietjie moet gaan aanhelp.

   • seegogga sê:

    Reg, die eerste geel blommetjies is freezias, wat oral sommer wild opkom, ook op ‘n mens se grasperk. Dan is daar die felicia of blou magrietjie. Hy maak nie saans toe nie, in teenstelling met die volgende ligpers blommetjie wat saans toemaak. Ek sal sy naam soek. Dan is daar ‘n geel fynbosblommetjie en die wilde malva( wit met ligienk binne) en dan die Struisbaai protea, moenie my se wetenskaplike naam vra nie, maar my ma het gedink dis sommer die ‘common” protea, terwykl ek weer mal oor hom is, omdat hy so ‘n helder rooi is. Die compacta groei ook hiet, minder as 400m vgan ons erf af, maar verseg om 400 tree nader aan die see te groei

   • Olga sê:

    blou, pers, hulle bly pragtig.

Laat 'n boodskap

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s